Happy in de overgang

De beste tips voor een lichaam waar je trots op kan zijn

Mijn lieve lijf is aan het veranderen. Steeds als ik voor de spiegel sta, denk ik aan deze zomer. Wat gaat die verandering ineens snel! Taille? Welke taille? Die is spoorloos verdwenen. En die eens zo strakke benen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. En dat komt allemaal door de spelbreker, de overgang. Ik ben op zoek gegaan: Wat kan ik hieraan doen?

Volgens Google kan ik die wespentaille wel vergeten. Die komt niet meer terug. Nou.. leuk hoor! Want je hormonen zorgen ervoor dat je taille verdwijnt. In de overgang gaat het lichaam steeds minder en steeds onregelmatiger het vrouwelijk hormoon oestrogeen aanmaken, waardoor je lichaam meer mannelijke vormen gaat aannemen. Als je jong bent dan nestelt het vet zich voornamelijk op je billen en je benen. De typische vrouwelijke plekken. Mannen hebben zelden een flinke bilpartij en stevige bovenbenen. Dus dat betekent dat het vet zich nu vooral opstapelt op plekken waar ook mannen last van vetophoping hebben, namelijk op buik en taille. En het kan ook zomaar gebeuren dat je een plattere kont krijgt!

Blijf bewegen!

Zoals ik ook al in mijn andere blog heb beschreven: Blijf vooral in beweging. Door al de hormonale veranderingen nemen spiermassa en botmassa sneller af en het vetpercentage neemt toe. Opeens kan je niet meer zomaar alles eten. Daar was ik ook al achter gekomen. Het is daarom belangrijk om je gewicht goed in de gaten te houden. De extra kilo’s die er vroeger moeiteloos af gingen, gaan er na de overgang veel moeilijker af. Blijf in beweging om je gewicht en je lichaam in vorm te houden. Je kan naar de sportschool gaan, maar heb je die stimulans niet dan kan je vetverbranding ook een oppepper geven met een sport die je misschien wel leuk vind: dagelijks een wandeling, in stevig tempo van minstens een half uur. Of een uptempo fietstocht om alles aan het werk te zetten.

Als je eenmaal wat spiermassa hebt gekweekt dan kom je ook minder snel aan: 

1 kilo van je spierweefsel staat gelijk aan het verbranden van 13 kilocalorieën per dag. 1 kilo lichaamsvet zorgt voor het verbranden van 4,5 kilocalorieën. Wanneer je dus meer calorieën wilt gaan verbranden in rust zal je de focus moeten leggen op krachttraining.

Check alle producten van Bregje

Oefening (de ~ | meervoud oefeningen)opdracht om het geleerde te oefenen
oefening baart kunst

Met een paar simpele oefeningen kun je proberen je lichaam in model te houden. Dan moet je ze wel het liefst iedere dag doen. Mocht je nog een enig zins een taille hebben, probeer die in zijn vorm te houden. Gebruik twee gewichten, in elk hand één. Afwisselend buig je vanuit je taille naar opzij, waarbij je het gewicht van je bovenbeen langs je knie laat glijden.

Voor die strakke buik kun je simpele crunches uitvoeren. Ga op de grond liggen met opgetrokken benen, je voetzolen zet je op de grond en je handen achter je hoofd. Dan til je, met aangespannen buik, je schouderbladen steeds een beetje hoger. daarna doe je dezelfde oefening maar dan met gestrekte benen. Het beste effect krijg je als je de oefening elke dag wat langer doet.


Smeren smeren smeren

Ook je huid heeft versteviging nodig. Een slap velletje dat over je spierbundels hangt is ook niet de bedoeling en zeker deprimerend. Als je een dagelijkse smeerbeurt met een verstevigende bodycrème doet is dat al een stap in de goede richting. Om de dag mee te beginnen, met een goede huid verstevigende crème raad ik de  NIVEA Q10plus Verstevigend Body Lotion aan. Deze crème doet wat hij belooft: je ziet en voelt dat je huid steviger wordt. Het is echter nooit blijvend, enkel wanneer je het product blijft gebruiken heeft het een doorlopend resultaat. Masseer tijdens het insmeren je huid in met steeds grotere cirkels.

Wil je echt optimaal resultaat dan kun je een specifiek huid verstevigend product gebruiken zoals Kneipp Body lotion Beautiful shape.

In de put

90 % van de vrouwen heeft er min of meer last van: Cellulite. Vooral als je ouder wordt ben je helemaal de sjaak. In de overgang maakt je lichaam minder oestrogeen aan en daardoor wordt je huid dunner, droger en slapper. Ook de elasticiteit van je rekbare huid raak je kwijt. Afvalstoffen, vocht en vet wordt minder goed afgevoerd. Ik vind het een beetje klinken als een verstopt afvoerputje maarja..  dit is wel de de voedingsbodem voor Cellulite ofwel de zogenaamde sinaasappelhuid. Als die sinaasappelhuid er eenmaal is, wordt het moeilijk om die weer kwijt te raken. Een evenwichtig trainingsprogramma voor benen en billen, een gezonde voeding en een goede lichaamsverzorging zijn belangrijk om van deze bobbels en putten af te komen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Wat is cellulite?

Cellulite is een verzameling van stofwisselingsafvalstoffen in het bindweefsel. De oorzaak daarvan is dat in je lichaam mogelijk door je voeding verzuring is opgetreden.. Het is een diepe onderhuidse ontsteking van de huid. Het komt voornamelijk voor op je benen maar je kan het ook aantreffen op je armen, buik of je gezicht. Iedereen kan last krijgen van Cellulite: jong, oud, dik, dun ..het houdt met niemand rekening. 

Cellulite ontstaat wanneer vetcellen vet gaan opslaan en daardoor gaan uitzetten. Bloedvaten en lymfeklieren komen in de knel, waardoor afvalstoffen niet goed meer worden afgevoerd. Ze kunnen geen kant op, gaan zich daardoor ophopen en daar zijn de bobbels en de putten.

Wat te doen tegen cellulite?

  1. #Veel bewegen is het belangrijkste! Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd wat zorgt voor een betere en snellere afvoer van het putje, oftewel de afvalstoffen. En als je veel beweegt maak je weer spierweefsel aan en dat spierweefsel verbrand weer calorieën zoals ik hierboven al beschreef.
  2. #Drink veel water! Probeer 1,5 liter per dag te drinken. (Brandnetelthee en tomatensap hebben een vocht afdrijvende werking)
  3. #Eet zo min mogelijk dierlijke vetten, suikers, zout, koffie, frisdrank, zetmeel en alcohol. Nee… het wordt er allemaal niet gezelliger op.  Vooral groenten en fruit met veel vitamine C zijn goed om cellulite aan te pakken: denk aan sinaasappelen, paprika’s, citroenen en kiwi’s. Die voedingswaren gaan de afbraak van collageen tegen, wat goed is voor een soepele en elastische huid. Het eten van gezonde proteïnen heeft daarnaast ook een gunstig effect. Zet daarom eens wat vaker (vette) vis, eieren, wit vlees, bonen, noten en volkorenbrood op tafel.
  4. #Slaap genoeg. Slaap minstens 7 à 8 uur per nacht. Een goede nachtrust is goed voor je hormonenbalans en dat heeft invloed op je huid.
  5. #Borstel je lichaam voordat je gaat douchen, borstel altijd in de richting van je hart.  Nadat je je hele lichaam hebt afgeborsteld, spring je onder de douche. Wissel af met warm en koud water want dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor er meer bloed naar de bovenste lagen van de huid stroomt. 
  6. #Stop met roken! Ook voor je huid geldt dat roken slecht is! Roken zorgt voor meer vrije radicalen in je lichaam en versnelt zo het verouderingsproces van je huid en bevordert cellulite
  7. #Ga naar de sauna. De sauna is dé manier om je doorbloeding te stimuleren. Het zorgt voor een hoge temperatuur, daardoor probeert je lichaam de hitte kwijt te raken door het bloed dicht onder het huidoppervlak te laten stromen. Wissel af met koude en warme douches. Nog een voordeel van de sauna is dat je door het zweten afvalstoffen kwijtraakt. (Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts)
  8. #Drink groene thee. Groene thee zit vol polyfenolen die een ontstekingsremmende werking hebben. Let op: niet meer dan 5 koppen per dag omdat de kans op nierstenen dan groter wordt
  9. #Smeer dagelijks met een anti cellulite crème. Uit onderzoeken blijkt dat ze wel degelijk een huidverstevigende werking hebben. Gebruik je knokkels om stevig over je benen te masseren voor een bindweefselmassage. 
  10. #Houd je gewicht in de gaten! Soms kun je snel aankomen zonder dat je het in de gaten hebt. Ga zowieso afvallen bij een te hoog BMI (Klik hier om dit te berekenen)

Waar ik de laatste tijd veel goede verhalen over gelezen heb is het ‘Lanaform Afslankbroekje‘. Deze short is voorzien van honderden Tourmaline-kogels die bijdragen aan het verlies van centimeters in contact met de huid. De kogels verhogen lokaal de temperatuur van de huid lichtjes, zodat het lichaam de vetcellen beter kan irrigeren en dus cellulitis kan bestrijden. Volgens de vele reviews zit het comfortabel, slankt erg goed af en helpt echt tegen bestrijding van cellulite!

Bron(nen): www.plusonline.nl

Bewaar deze pin voor later:

De beste tips voor een lichaam waar je trots op kan zijn

Een gedachte over “De beste tips voor een lichaam waar je trots op kan zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s