Happy op yoga

De overgang is een energievreter. Er gebeurt van alles in  je hoofd en in je lijf. Je kunt last hebben van slecht slapen, moe of zelfs uitgeput zijn, piekeren, paniekaanvallen, hoofdpijn etc. Daarom is yoga zo fijn in de overgang. Yoga kan je heel goed helpen om je beter te voelen tijdens de overgang.

Yoga is een fenomeen wat eind jaren ’90 steeds in opkomst kwam. Het heeft een aantal fases doorgemaakt, maar inmiddels is toch echt wel bewezen dat het super gezond voor je lijf én hoofd is.

We krijgen zoveel prikkels van buitenaf dat we dat we niet meer voelen wat er in ons eigen lichaam gebeurt. Wij, de vrouwen, zijn altijd bezig: We werken, halen de (klein)kinderen op van de opvang, koken, ruimen op, maken schoon, tussendoor nog even Facebook checken. Het gaat maar door. Zoveel prikkels. ’s Avonds vallen we moe op de bank voor de tv en hopla, daar komen nog meer indrukken binnen.

Dan komt daar nog bij dat we nu we in de overgang zitten het allemaal 2x zo hard binnenkomt.

Om deze balletjes allemaal omhoog te houden is het belangrijk om te leren ontspannen. Je zit in de overgang maar je leven gaat ondertussen wel door. Je moet een balans zien te vinden. En daarom kan yoga zo’n goede rustgever zijn in deze hectische tijd.

Wat doet yoga

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Mensen die nog niet bekend zijn met yoga die hebben nog weleens het idee dat het vooral draait om moeilijke en gecompliceerde oefeningen. Ik kan je zeggen dat is niet waar. Er zijn wel wat Asana’s die wat lenigheid vragen maar de klassieke yoga oefeningen zijn best makkelijk uit te voeren.

Als je eenmaal de fysieke voordelen van je yogalessen begint te voelen, merk je dat je voeding en slaappatroon zich op natuurlijke wijze ook aanpassen. Tijdens de yogales zal je merken dat je zo gefocust bent op de houding, dat er geen ruimte is voor gedachtes over werk, rekeningen of andere zaken. Je bent volledig in het hier en nu, en dat brengt rust in het hoofd. Na de les voel je je ontspannen en geaard. De combinatie van een goed voelend lichaam en geest is hét recept voor gezondere manier van leven.

Ik raad je aan vandaag met yoga te starten. Het is in 2021 echt iets wat iedereen eens geprobeerd zou moeten hebben. Geen grootse claims eraan vasthangen en geen grootse verwachtingen. Gewoon om lekker te relaxen, even rust in je hoofd te creëren en je dag te overdenken.

Doe het waar je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt. Het belangrijkste is dat je ontspant en even tijd voor jezelf neemt. Er zijn tegenwoordig enorm veel apps met online en ook offline schema’s. Zelf vind ik dit erg fijn, een soort Netflix voor yoga. Op deze site ontdek je steeds nieuwe dingen!

Yin Yoga voor beginners cursus

Wat is Practice van Happy with Yoga?

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! 

Registratie vindt plaats op basis van abonnementen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om te kiezen uit:

  • Maandabonnement – € 12,50 per maand.
  • Kwartaalabonnement – € 35 per kwartaal
  • Jaarabonnement – € 120 per jaar  

Yoga waar en wanneer het jou uitkomt

Onbeperkt online Yoga-en meditatielessen vanaf €9,99

Bewaar deze pin voor later:

Happy op yoga

Een gedachte over “Happy op yoga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s