10 tips voor een zachte huid in de overgang

Doordat de afname van oestrogeen in ons vrouwenlichaam zich nu gaat inzetten, krijgen we vaak last van een droge en soms hele droge huid. Ook de rimpels komen nu letterlijk om de hoek kijken. Ik zelf ben nu 48 en merk de laatste jaren dat de huid op mijn gezicht er niet meer zo jeugdig uit ziet als 20 jaar geleden.

Regelmatig heb ik last van een droge en trekkerige huid en af en toe wat rode vlekjes. Op zich vind ik het niet echt vervelend omdat het hoort bij het ouder worden. Maar als je goed voor jezelf zorgt en de juiste verzorging kiest dan ben ik toch wel heel blij als het allemaal wat lekkerder aanvoelt.

Tips:

#1. Drink genoeg water

Water, water, water! Per dag heb je minstens anderhalf tot twee liter nodig. Zeker in ruimtes met airconditioning,, is het belangrijk dat je niet vergeet voldoende te drinken.

#2. Eet genoeg essentiële vetzuren

Eet bijvoorbeeld vette vis, noten en zaden. Vetten hebben een belangrijke functie, want vetten dienen zogezegd als bouwstof, brandstof, isolatiemateriaal, beschermmateriaal, bestanddeel van vitamines en hormonen, oplosmiddel voor vitamines. Dus eet gerust die lekkere pindakaas. Dat is alleen maar goed voor je.

#3. Neem geen uitgebreide hete douches of een heet bad

Het is zo normaal. Dagelijks of na het sporten of gewoon omdat je je wilt opfrissen, even onder de douche te stappen om je te wassen. Meestal is dat even net wat langer dan 10 minuten. Omdat het ook gewoon ontspannend is. Hoe langer, hoe heter, met hoe meer zeep en hoe vaker je doucht, des te funester voor je huid. Zeep in combinatie met warm water en lang douchen kan zorgen voor uitdroging en dus een trekkerige huid. Niet meer doen.

#4. Geef je huid een goede voeding

Gebruik na het douche of het bad altijd een voedende crème of olie. NIVEA® Repair & Care Body Lotion is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en vind ikzelf de fijnste voor een ruwe, trekkerige huid. Een voordeel is dat het heel snel in je huid trekt zodat je je snel weer kan aankleden.

#5. Reinig altijd je gezicht

Als je goed voor je huid wil zorgen is het belangrijk om het goed te reinigen. Je gezicht wordt de hele dag blootgesteld aan allerlei vervuiling: stof, talg, huidschilfers, zweet. Maak dit dus iedere avond goed schoon. Kies altijd een gezichtsreiniger zonder alcohol, want alcohol kan je huid juist uitdrogen. Ik begrijp ook niet waarom die gemaakt worden. Dep hierna je gezicht goed droog want water dat opdroogt onttrekt ook vocht uit de huid.

Mooi en gezondMooi en gezond
#6. Gebruik een goede dag- of nachtcrème

Na een goede reiniging is het tijd om de huid te verzorgen en voeden. Als je je gezicht schoonmaakt, worden er natuurlijke stoffen en vocht aan je huid onttrokken. Wat extra voeding en hydratatie is daarom wel gewenst! Net als bij het reinigingsproduct, is het ook bij de crème belangrijk dat er natuurlijke ingrediënten inzitten. Vergeet je handen en nek niet!

#7. Zonbescherming

Gebruik een dagcrème met een uv-filter van SPF 15 of liever wat meer. Zelfs met bewolkt weer kan het gehalte aan uv-licht in de atmosfeer vrij hoog zijn. Je huid droogt uit en je kan pigmentvlekjes krijgen. Zorg daarom altijd voor een bescherming.

#8. Beweeg!

Hoe meer je beweegt, hoe beter je huid wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit is weer belangrijk om de aanmaak van collageen op peil te houden. Dus hup, van die bank af en ga lekker een rondje fietsen!

#9. Stop met roken

Dit spreekt voor zich. Roken is om talloze reden slecht voor je. Je hoeft geen dermatoloog te zijn om te zien dat iemand rookt. Meestal zie je een grauwe gezichtshuid en rimpeltjes, ook voornamelijk rond de mond. Deze rimpeltjes zijn een gevolg van veelvuldige trekjes nemen van de sigaret.

#10. Slaap voldoende

Je kent het wel, na een avondje doorzakken ziet je huid er doorgaans valer en vermoeider uit. Tijdens de nacht als je rust, herstelt je huid zich en repareert schade als vlekjes, jeuk, uitslag en dergelijke. Verder maakt het tijdens het slapen collageen, elastine en lipiden aan. Samen zorgen die stoffen ervoor dat je huid stevig en soepel blijft. Daarom ziet je huid na een goede nachtrust er weer als nieuw uit! Welterusten!

Lees ook : slapeloosheid tijdens de overgang

Bewaar deze pin voor later:

10 bruikbare manieren voor een zachte huid10 bruikbare manieren voor een zachte huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s